Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKROBATSKE VJEŽBE

MORH objavio fantastične snimke Krila Oluje i britanskih Red Arrowsa: 'Imamo odličnu suradnju'

Foto: MORH/T.Brandt
1/13
25.04.2023.
u 17:47

Britanski akrobati od 17. travnja su u radnom posjetu Hrvatskoj, a do petka provodit će zajedničko uvježbavanje u vojarni 'Pukovnik Mirko Vukušić' u Zemuniku

Vrlo smo sretni što smo ovdje u Hrvatskoj kako bi usavršili svoje vještine i izvukli najbolje iz našeg boravka u vašoj prekrasnoj zemlji, bila je poruka britanske akrobatske skupine Red Arrows koja je ovog utorka izvela pravi spektakl na nebu iznad Zemunika, i to zajedno s hrvatskom akrobatskom grupom 'Krila Oluje'. 

Naime, britanski akrobati od 17. travnja su u radnom posjetu Hrvatskoj, a do petka provodit će zajedničko uvježbavanje u vojarni 'Pukovnik Mirko Vukušić' u Zemuniku. Današnje vježbe pratili su i učenici srednjih škola, Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina iz Velike Gorice te Tehničke škole iz Zadra, dok je vođa hrvatskih 'Krila Oluje' bojnik Darko Belančić ispričao kako suradnja dvaju grupa traje već jako dugo.

- Upoznali smo se davno na aero mitinzima i ostvarili smo odličnu suradnju s britanskim kolegama. Možemo puno naučiti jedni od drugih i ovo je izvrsna prilika za razmjenu informacija i znanja - poručio je, prenosi se u objavljenom priopćenju. - Unatoč tome što se radi o dva različita aviona, naime Britanci lete u avionima na mlazni pogon dok “Krila Oluje” lete u mlaznim avionima s propelerom tzv. turbo prop avionu, tehnike letenja su i dalje iste i jedni i drugi koristimo ovakve prilike kako bi što bolje izvršili sve zadaće koje su stavljene pred nas - nadovezao se jedan od pilota “Krila Oluje“, natporučnik Danijel Rigo.

 

Komentara 1

DU
Deleted user
18:41 25.04.2023.

Bolje bi nam bilo da te naše PC-9 Pilatuse naoružamo po uzoru na Sloveniju do da izvodimo "vratolomije" na njima. Glupost je zbog akrobatske točke ugrozit život pilota.Pilot je "državna svojina","resurs" čija izobrazba i osposobljavanje stoji 1-2 milijuna eura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije